نوع مقاله : علمی- پژوهشی
نویسنده
عضو هیئت علمی گروه راهنمایی و مشاوره دانشگاه شهید چمران اهواز،اهواز،ایران
چکیده
یکی از برنامههایی که میتواند نقش مهم و سازندهای در پیشگیری و حتی حل مشکلات انسان در مراحل رشد در ابعاد گوناگون ایفا کند، راهنمایی و مشاوره در نظام آموزش و پرورش و بالطبع آن در جامعه است. راهنمایی عبارت از جریان یاری کردن به فرد است تا خود و جهان خارج از خود را بشناسد. در این فرایند مهمترین هدف راهنمایی، ارائه اطلاعات مفید و سازنده از طرف مشاور به مراجع است تا وی، زمان شناخت بهتر و بیشتری از خود و امکانات اطراف، بتوانند تصمیمات مناسب و معقولی اتخاذ و اجرا کند. برنامه های راهنمایی و مشاوره، با همه ضرورت و اهمیتی که در این مقاله تا حدودی به آن اشاره شده است، بعد از ۹ سال از آغاز تاسیس، یعنی ۱۳۵۰ هجری شمسی، در سال ۱۳۵۹ از نظام آموزش و پرورش ایران حذف گردید. این برنامه و به تعبیری دقیق تر، این وسیله مهم تربیتی-آموزشی بعد از بازبینی و تجدید نظر، مجدداً از مهر ماه ۱۳۷۱، پرورش ایران فعالیت خود را آغاز کرده است، و امید میرود تا در آینده نزدیک در همه مقاطع تحصیلی گسترش و تعمیم پیدا کند. این مقاله هم اشاره به عواملی دارد که باعث عدم موفقیت برنامه های راهنمایی و مشاوره در مرحله اول فعالیت آن گردیده، و همین که به منظور پیشگیری از تکرار تجارب تلخ گذشته، رهنمودهایی برای برنامهریزان و دست اندرکاران این برنامه در برنامه ریزی های آینده دارد.
عنوان مقاله [English]
The importance of guidance and counselling programme in Iranian educational system
نویسنده [English]
- Y.A. Atari
Faculty member of the guidance and counseling department of Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
چکیده [English]
Guidance and counselling is a program which plays a significant role in both preventing and solving client's different problems. Since the main thrust of this process is to help clients make their own appropriate decisions, it's major focus is to help people know themselves and the world around them better.
Despite it's crucial significance, this program was discontinued in in 1980, but fortunately, was resumed in 1990-91, in the Iranian educational system. This article tries to: (1) review the short history of this program in the Iranian educational system, pinpointing some of its shortcomings and (2) give some guidelines and directions for future activities with a view to the Iranian educational and societal needs.